En man med grått hår och skägg och orange t-shirt som tränar med små hantlar utomhus. Foto.
Träna tillsammans online med Rehab Resurs! Foto: Anna Shvets, Pexels.

Anpassad träning online med Rehab Resurs

Träna hemifrån tillsammans med andra online – perfekt när du inte kan eller orkar ta dig till gymmet, eller när du har ont om tid!

Neuro Rehab C-län och Neuro Uppsala-Knivsta och erbjuder i samarbete med Rehab Resurs i Uppland AB anpassad träning under hösten. En gång i veckan blir det online-träning i Zoom. Vi tränar balans, rörlighet och styrka i lugn takt under ledning av en fysioterapeut och en arbetsterapeut. Vill du prova innan du bestämmer dig? Välkommen att vara med en gång för att se hur det fungerar!

Tid: tisdagar kl. 13.30-14.15 med start den 20 september. Det går bra att börja senare under terminen också.

Plats: online i Zoom. Länk skickas ut till deltagarna innan träningspasset varje vecka. 

Kostnad för deltagare: 500 kr för 13 träningstillfällen

Neuro Rehab C-län och Neuro Uppsala-Knivsta subventionerar den faktiska kostnaden med 1000 kr/medlem för medlemmar i Neuroföreningar i Uppsala län. Det går också att söka pengar från Neuro Uppsala läns medlemskassa om du har låg inkomst.

OBS! Anmälan till Neuros kansli, se längst ner på sidan.


Alla kan vara med

Träningen är särskilt anpassad för dig med neurologisk funktionsnedsättning eller diagnos, men passar bra för alla som vill träna lugnt hemifrån. Du kan träna stående eller sittande på en stol eller i rullstol. Vissa moment görs med enkla redskap som alla har hemma.

Hur det går till

Träningspassen genomförs online i Zoom, som en livesändning tillsammans med deltagarna. Man kan delta från dator, surfplatta eller mobil. Ledarna från Rehab Resurs visar och förklarar tydligt de olika rörelserna, och det finns möjlighet för deltagarna att ställa frågor under tiden. 

En introduktion med genomgång och av rörelserna kommer att hållas vid ett separat tillfälle innan träningspassen startar. Då finns gott om tid att diskutera och fråga om rörelser som passar just dina förutsättningar, och om vilka redskap som är lämpligast att använda.

Anmälan till Neuro Uppsala-Knivstas kansli på e-mail  uppsala-knivsta@neuro.se eller på telefon 018-56 09 26.

Tillsammans blir vi starka, välkommen att vara med!

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet