Tillgänglighetsanpassade guidningar 2021

Guidningarna är helt kostnadsfria och finansieras av Region Örebro län. Varmt välkomna!! Föranmälan sker enbart till guidningen 25/4. Tid: 11-ca 14. Kontrollera alltid vad som gäller för guidningen på www.hopajola.se

Söndag 25 april. Bland smålom, mossar & vildmark i Knuthöjdsmossen (bilden)
Upplev vacker vildmark vid Knuthöjdsmossens naturreservat utanför Hällefors. Våren är en perfekt tid att besöka platsen på. Då finns chansen att få se smålom, höra storspovens flöjtande, fiskmåsarnas rop och ljungpiparens vemodiga pipande. Reservatet är delvis tillgänglighetsanpassat så den första delen av guidningen (ca 2 tim) fungerar bra även med rullstol/permobil/barnvagn. Därefter fortsätter vandringen ut på smalare stig. OBS! Föranmälan till denna guidning sker till 
natur@hopajola.se.

Söndag 16 maj. Fågellivet vid det stadsnära Boglundsängen
Upptäck våtmarken som ligger norr om Örebro, mellan Norra kyrkogården och Vivalla företagsby. Följ med oss och njut av fågellivet på de torra ängarna och i de grunda sjöarna. Glöm inte fika. Ev. grillmöjlighet.

Söndag 13 juni. Blomsterprakt i Garphyttans nationalpark
Följ med på en avkopplande vandring i lugnt tempo i Garphyttans nationalpark. Parken är ett av länets äldsta skyddade naturområden, med en rik flora och kulturhistoria. Vandringen är anpassad så även personer med rullstol eller barnvagn kan delta. I området finns handikapptoalett, hårdgjorda stigar och rastbord för rullstol. Samling sker vid reservatets parkering. Tag gärna med lite fika!

Söndag 11 juli. Göljestigen – en tur i Yoldiahavets kant

Söndag 25 juli. Röda näckrosor & trollsländor vid Fagertärn

Söndag 22 aug. Grill & naturstig vid sjön Gryten, Degerfors

Söndag 29 aug. Bergslagsnatur vid Kvarndammen i Ramshyttan

Söndag 12 sep. Stråtrövare & mytomspunna skogar i Tiveden

Arrangör: Hopajola i samarbete med lokala handikapporganisationer, Studiefrämjandet och Region Örebro län.

Med vänlig hälsning,

Ankie Rauséus
Verksamhetsledare på Hopajola
natur@hopajola.se
Tel. 072-546 01 05
Slottsgatan 13A
703 61 Örebro
Org.nr. 875002-5994
*****************************
Hopajola – ett unikt samarbete för naturen i Örebro län!

Hopajola har ända sen föreningen bildades år 1994 samlat in pengar för att skydda värdefull natur i länet. Vi stimulerar till lokala naturvårdsinsatser, samordnar länets naturguider och informerar om naturen i Örebro län. Vi ansvarar även för uteteket.se - länets digitala naturvårdsbibliotek. Läs mer & stöd länets naturvårdsarbete på www.hopajola.se.