Hjärnskada, ryggmärgsskada – Covid – 19

Information till Dig med hjärnskada, ryggmärgsskada – covid – 19
Från Rehabiliteringsmedicinska kliniken, US Linköping

På rehabiliteringsmedicinska kliniken har fått mycket frågor från oroliga patienter om covid-19. Vi använder en jobbbar hårt med sammanställningar och publicera det vi vet om infektioner och våra patientgrupper, d.v.s. hjärnskador och ryggmärgsskador. Vi publicerar information på följande länk.

https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Verksamheter/SC/Rehabiliteringsmedicinska-kliniken/Information-till-vardgivare/?fbclid=IwAR0OtLtvLfwIe5Sb8FNcY68OIF8cvSPfsMnvA0s

Jag vill framför allt göra lite reklam för ett slag segebrev om hjärnskador / ryggmärgsskador som man själv kan kan fylla i. Tanken är att man ska ta med sig det om att man måste vara vår vår på en klinik som inte har vana av att möta patientgruppen med ”redflags”. Det är stor risk för vårdskador för våra patienter / era medlemmar i vanliga fall, risken är än större när vården blir överbelastad.
Det finns även ett dokument med andningsövningar att göra om man får en luftvägsinfektion (exempelvis covid-19) utan akut andningspåverkan.

Slutligen finns frågor och svar från våra läkare om covid-19 och hjärnskada / ryggmärgsskada.

Jag skulle bli jätteglad om ni kunde hjälpa oss att sprida dethär. Om ni går i vår sida på facebook ”Rehabiliteringsmedicinska kliniken i Linköping” så kan man också dela våra affärer om detta i egna sociala medier kanaler.

Har ni förslag på andra organisationer / personer jag borde kontakta det här tipset mig gärna!

Vänliga hälsningar
Nora Sandholdt
Projektsamordnare

Rehabiliteringsmedicinska kliniken
Universitetssjukhuset, Region Östergötland
58185 Linköping 

Nora.Sandholdt@regionostergotland.se
tel 010-1031678

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet