Historien om Ung i Neuro

Som en del av satsningen för föreningsutveckling som genomfördes under 2021-2022 bildades det nationella digitala nätverket Ung i Neuro. Sedan dess har vi blivit drygt 40 medlemmar från hela Sverige (aug 2022).

Ung i Neuro riktar sig till medlemmar i Neuro som befinner sig mitt i livet med arbete, familj eller studier. Eller önskan om att komma i arbete eller studier och skapa relation eller familj. Vi riktar oss till både de med diagnos och deras anhöriga. Anhörig kan vara allt från partner, barn, förälder, nära vän eller god kollega.
Vi träffas var tredje torsdag via teams och vi är några stycken som är aktiva genom Ung i neuros konto vilket gör att vi kan dela upp oss i ‘rum’ om vi blir många eller några vill diskutera en specifik fråga medan andra mer vill mingla. Säg till om du tycker ett rum ska skapas!

Under våren 2022 hade vi en föreläsningsserie om relationer och samliv som avslutades med en helg kring ämnet på Valjeviken. Både föreläsningar och helgkursen var mycket uppskattade av de som deltog. Vi hoppas återkomma till dessa ämnen i framtiden då de är viktiga för målgruppen.

Under hösten 2022 låg vårt fokus på att arbeta med neurologisk diagnos. Vi hade ett seminarium tillsammans med Arbetsförmedlingen hur de kan stötta oss i arbetslivet och ett seminarium tillsammans med Lärarförbundet om arbetsrätt som kan vara bra att känna till.

Planer för våren smids fortfarande och kommer dyka upp här snarast!

Vi ses kl 19.30-21.00 var tredje torsdag. Varmt välkommen!

Vid eventuella frågor kan du höra av dig till ungineuro@neuro.se.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet