MS-snack - digital nätverksgrupp andra onsdagen varje månad!

Neuro Lundabygdens diagnosgrupp MS-snack för medlemmar med MS bjuder in till gemensam diagnosgruppsträff med hela Neuro Sverige.

Andra onsdagen i månaden kl 17-19 är det MS-snack för dig som är medlem i någon av Neuros lokalföreningar i hela Sverige och lever med MS diagnos. Det blir mycket härliga skratt och djupa samtal med ett gäng fantastiska människor som delar mycket i och med sin MS diagnos - kom & var med du också!

Den 11 maj kommer vi prata om det nationella MS-registret, som är ett nationellt kvalitetsregister och ingår som ett delregister inom Svenska neuroregister. Det är viktigt att ingå i MS-registret. Syftet med MS-registret är att samla klinisk information om symtom och förlopp för enskilda patienter med MS för att förbättra vården och möjliggöra ny kunskap genom forskning. Genom att be din neurolog att registrera dig i MS-registret, får man en förbättrad klinisk uppföljning. 

Via funktionen PER (patientens egen rapportering) får du själv rapportera sjukdomsspecifika symtom och hur du mår direkt in i registret. Dit kan du sedan gå och se tillbaka hur ditt mående har förändrats över tiden.

Inbjudna till dagens MS-snack:

  • Anna Cunningham, MS-sjuksköterska, Centrum för Neurologi och koordinator för MS-registret
  • Eva Helmersson, diagnosstödjare hos Neuro och patientrepresentant i MS-registrets styrgrupp
  • Helene Landersten, Neuro och patientrepresentant i MS-registrets styrgrupp

Anmäl dig genom att registrera dig här https://response.questback.com/neuroforbundet/mssnack så får du senare ett mejl med länk till mötet som kommer att vara digitalt. Anmäl senast kvällen innan mötestillfället.

Har du MS men inte är medlem ännu så kan du enkelt bli det här https://neuro.se/engagera/bli-medlem/ 

Varmt välkommen hälsar hela gänget i Neuro Lundabygdens MS-snack

Frågor?
Mejla till Anette Strandberg på anette.strandberg@neuro.se

 

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet