Bild på ett coronavirus
Foto: Pixabay.com

Covid-19 i Linköpings kommun nov 2020

Kommunens krisledning informerar om skärpta allmänna råd. Vi ombeds via Funktionsrätt Linköping att sprida informationen vidare till medlemmarna.

Antalet fall av covid-19 ökar kraftigt igen. Därför har Folkhälsomyndigheten och Region Östergötland beslutat att skärpa de allmänna råden i Östergötland. Råden gäller fram till den 19 november. Även publikgränsen på 50 personer förlängs till den 22 november.

För att minska smittspridningen har Linköpings kommun stängt ner ett stort antal öppna verksamheter under den här perioden. Bland annat biblioteken, öppna förskolor, öppen verksamhet inom vård och omsorg, alla mötesplatser och all ungdomsverksamhet. Simhallar och ishallar är enbart öppna för föreningar. Vi har även ställt in evenemang eller ställt om till digitala möten.

Kommunens förskolor, grundskolor och gymnasieskolor håller öppet som vanligt och följer ansvariga myndigheters rekommendationer. Kontakt Linköping har också öppet men med restriktioner för antal besökare.

Medborgarstödet har under våren och sommaren hjälpt personer i riskgrupper att köpa receptbelagda läkemedel. Denna tjänst har upphört. På linkoping.se finns samlad information om hur man istället kan få hjälp med läkemedelsinköp och mathandling.


Hjälp till med att sprida information

  • Var och en måste ta ett stor ansvar att följa råden för att snabbt minska smittspridningen. 
  • Vi behöver er hjälp att sprida informationen i era kanaler och nätverk.
  • Tillsammans kan vi bromsa smittspridningen.

Vänliga hälsningar!
Sonja Sandbacka
Kommunikatör Linköpings kommun