Neurodagen i Linköping 26 sept 2019

Neuroförbundets lokalföreningar och länsförbund runt om i Sverige anordnade Neurodagsaktiviteter över månadsskiftet september-oktober.

Neurodagens syfte är att marknadsföra Neuroförbundet, neurologiska diagnoser och de frågor vi arbetar för. Neuro Linköping bjöd medlemmar, sjukvårdspersonal och allmänhet på två föreläsningar i föreningshuset Fontänen. 

Carina Hellqvist, sjuksköterska på Neuromottagningen och doktorand, berättade om Parkinsonskola för patienter med Parkinsons sjukdom, vars syfte är att göra det lättare leva med sjukdomen och förbättra livskvaliteten.

I en halvtimmes paus kunde 65-talet åhörare ta del av informationsmaterial från Neuroförbundet och njuta av lite frukt och dryck.

Mia Nilsson, arbetsterapeut på Rörelse och hälsa neurorehab, pratade därefter om Hjärntrötthet efter sjukdom eller skada i nervsystemet. Några vanliga problem är nedsatt mental energi, koncentrationssvårigheter och stresskänslighet. Aktiviteter bör planeras med återhämtning och pauser för att nå balans i vardagen.

 

En sammanfattning av föreläsningarna kommer inom kort att finnas på websida: neuro.se/linkoping/lästips.