Nyheter och aktiviteter

 

Alla nyheter

2020-03-23

Corona

Nu i Coronatider kan aktiviteter komma att ställas in med tanke på smittorisken. Kolla därför noga upp om den aktivitet du tänker vara med på verkligen blir av!

Läs mer
2020-03-08

Kommun rehabilitering

Kommunens rehabilitering är ett komplement till den rehabilitering som Region Värmland (f.d. Landstinget) erbjuder. Kommunrehabiliteringen arbetar för att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna bibehålla eller förbättra sin aktivitetsförmåga

Läs mer

Neuropromenaden 200509

I år skulle vår förening ha deltagit i Neuropromenaden, som skulle ha gått av stapeln lördag den 9 maj - hur det nu blir är oklart i dagens läge! Alla intäkter under dagen går till forskningen och kan Swishas direkt till 90 100 75. Anmälan sker via www.neuropromenaden.se

Läs mer

Caféträff 200506

Vi passar på att fånga Britta Sallnäs nu när hon är hemma i Sverige och hon kommer till oss och pratar om rehabiliteringsanläggningen Vintersol och om när hon arbetade där. Kom och lyssna!

Läs mer

"Ann berättar"

Vi får åter igen nöjet att lyssna på vår sekreterare Ann Augustsson, när hon berättar om Hubelejen, Boltzius, Sola i Karlstad, Elefanta och andra kända karlstadsprofiler, samt om original, som hade anknytning till vår stad.

Läs mer
2020-03-05

Aktivitetsersättning

Aktivitetsersättning är en ersättning som du kan få om du är mellan 19 och 29 år och har en sjukdom eller en funktionsnedsättning som gör att du inte kan arbeta under minst ett år. Under tiden med aktivitetsersättning kan du få stöd och hjälp med att kunna börja arbeta.

Läs mer
2020-03-05

Sjukersättning

För den som på grund av en sjukdom, skada eller funktionsnedsättning troligen aldrig kommer att kunna arbeta kan sjukersättning beviljas. För att få sjukersättning ska du vara 30–64 år, och nedsättningen av arbetsförmågan ska vara bestående.

Läs mer
2020-03-04

Boken kommer.

Böcker hem till dörren För dig som inte kan komma till biblioteket på grund av kortare eller långvarig sjukdom, hög ålder eller funktionsnedsättning. Tjänsten är gratis, bokpaketen plockas ihop efter dina önskemål och lånetiden är normalt sex veckor.

Läs mer

Caféträff 200401

Inställt p.g.a. sjukdom! Vi får återkomma med om vi ändå ska ha en caféträff!

Läs mer
2020-02-24

Folkhögskolor i Värmland

Vill du lära dig ett yrke och gå direkt ut på arbetsmarknaden? Behöver läsa in grundskolan eller gymnasiet för att söka vidare till högre studier? Eller vill du fördjupa dig i ditt intresse? Oavsett vilket kan en folkhögskola i Värmland vara din väg.

Läs mer