ME/CFS-tillståndet finns i dag väl dokumenterat i mer än 8000 vetenskapliga artiklar. Bild av en person som ligger över skrivbordet vid  datorn. Foto: Håkan Sjunnesson, Neuro.
ME/CFS-tillståndet finns i dag väl dokumenterat i mer än 8000 vetenskapliga artiklar. Foto: Håkan Sjunnesson, Neuro.

Debatt: ”Långtidseffekter av covid har slående likheter med ME”

Att akuta virusinfektioner kan övergå i långdragna påtagligt funktionsnedsättande tillstånd är inget nyupptäckt medicinskt fenomen, skriver läkaren Sture Eriksson, vice ordförande i Riksförbundet för ME-patienter på Dagens Medicin.

Pandemin har visat att covid-19-infektioner kan ge långvariga och inte sällan mycket svåra sjukdomssymptom. Det finns nu väl dokumenterat i dagspressen, till exempel i Svenska Dagbladet den 8 februari 2021 av ett antal läkare som själva drabbats. Inte sällan framställs detta dock som om det vore ett helt nytt och tidigare okänt fenomen att akuta virusinfektioner kan övergå i långdragna påtagligt funktionsnedsättande tillstånd. Detta är dock inget nyupptäckt medicinskt fenomen!

Läs mer här!

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet