Får vi lov att presentera vår styrelse

Neuroförbundet är en intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge information, stöd och framtidstro.
Vår vision är ett samhälle där personer med neurologiska diagnoser har samma möjligheter och rättigheter som andra.

Neuroförbundet är en intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge information, stöd och framtidstro.

Vår vision är ett samhälle där personer med neurologiska diagnoser har samma möjligheter och rättigheter som andra. Inom ramen för riksförbundets verksamhet är vårt uppdrag att lokalt i Göteborgsområdet ge stöd till medlemmar, insamla medel till forskning och bilda opinion.

Verksamhetsområdet omfattar Göteborg med de kringliggande kommunerna Ale, Härryda, Kungälv, Lerum,
Mölndal, Partille och Öckerö. I föreningen ingår även Borgen som lokal grupp i Kungälv. Vår förening samverkar med andra lokalföreningar genom att tillhöra Neuroförbundet Västra Götaland.

Styrelsen har i uppdrag att fatta bra beslut i viktiga frågor för föreningens verksamhet och framtid. Styrelsen ska utgå från verksamhetsplanen och försöka bidra till att föreningen kan erbjuda bästa möjliga verksamhet till medlemmarna utifrån tillgängliga resurser. En stor del av styrelsens arbete handlar om att utveckla verksamheten i riktning mot långsiktiga mål. Ett viktigt mål för styrelsen är att bidra till engagemang bland medlemmarna. Det ska vara lätt och trevligt att engagera sig i föreningens arbete. Med många engagerade blir verksamheten som bäst.

 

Kent Andersson, ordförande
Jag brinner för att hjälpa och stödja personer som fått en neurologisk diagnos.
På min fritid gillar jag att vara ute i naturen, promenera, vara med familjen, cykla och vara ute med båten. Jag har också ett stort trädgårds intresse.

 


Sara Ekström, vice ordförande
Jag brinner för rehabilitering, kamratstöd och att påverka våra politiker.
Min hobby är att gå ut med hunden, baka, umgås med familjen, odla, läsa böcker (både fiktion och vetenskap), forskning kring MS och att sticka.

 


Michael Ahlberg, kassör

Jag brinner för rehabilitering och hjälpmedelsfrågor. Att driva dessa frågor för våra medlemmar.
Träning är viktig för mig. I övrigt tycker jag om att resa och att äta god mat med mina vänner.

 


Tor Farbrot, ledamot

Jag brinner för människor med neurologiska diagnoser. Vill hjälpa våra medlemmar och känner att jag är behövd. Strannegården ligger mig varmt om hjärtat.
Jag ägnar mig mycket åt träning och friskvård. Tycker om att vara i vår sommarstuga i Dalsland med fru och katt och att åka till stugan i Norge och hälsa på min syster.

 


Lars Blomqvist, ledamot

Möten människor emellan är viktigt för mig. Det kan vara en social aktivitet, till exempel en föreställning, en utbildning i riks regi eller en aktivitet på kansliet. Det är mötet med de andra personerna som är det viktiga.
Elektronik och IoT är min stora hobby. Löda och koppla ihop saker för styrning och mätning av temperaturer, belysning och elförbrukning är hur kul som helst. Och lödning är som terapi för själen. Alla borde löda lite då och då.

 


Mattias Lärk, ledamot
Jag brinner för kontakten med nya människor. Då tänker jag speciellt på dem som precis fått sin diagnos. Jag kände själv att jag fick ett stöd och en trygghet från föreningen när jag fick min diagnos. Att bli medlem och få träffa likasinnade och utbyta erfarenheter med dem är värt väldigt mycket. Känslan att ej vara ensam i sin situation och få svar på frågor via föreningen är väldigt värdefullt. Finns mycket trevliga aktiviteter och roliga evenemang att deltaga i via tidningen Kontakten också som man kan utnyttja som medlem. Ser fram emot att välkomna och engagera medlemmar framöver samt förvalta det som föreningen har byggt upp under åren.

Min fritid spenderar jag gärna vid havet eller i skogen på en promenad. Eller en cykeltur hem från jobbet med små omvägar för att få lite nya vyer. Jag är även med och arrangerar Neuropromenaden som sker en gång om året i Slottsskogen.
Gillar att träna innebandy eller fotboll med kompisar för att det är roligt och det ger härlig energi till kroppen.
Ett ställe jag gärna åker till är Strannegården som ligger med väldigt fin utsikt precis vid havet. Hit kan medlemmar åka för att övernatta på sommaren. Eller varför inte en utflykt över dagen för att träffa andra medlemmar i en jättefin miljö.

 


Margaretha Sahlin, ledamot
Jag brinner för att medverka till Neuroförbundets verksamhet på det sätt jag kan - det är en fantastiskt fin förmån att få vara med i styrelsen - dela gemenskap, få del av information, bidra med idéer och så vidare, inspireras av medarbetarnas engagemang som trotsar alla personliga problem.
Min hobby är att läsa, skriva, delta i föreningsarbete, leda bokcirkel och promenera osv.

 Erik Dahlström, suppleant

Jag sitter i styrelsen för att jag brinner för mänskliga rättigheter och att alla skall få den vård, hjälpmedel och annan behandling man har rätt till. Jag fick frågan om en styrelseplats i Neuroförbundet Göteborg av en tränare på rullstolsdansen där jag dansat väldigt länge.
På fritiden så sitter jag i styrelsen för Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben som jobbar med tillgänglighet och att alla skall kunna delta i det offentliga rummet och att krossa Funkofobi bland annat. Jag sitter i styrelsen för Neuroförbundet Göteborg. När jag inte har mina uppdrag så gillar jag kolla på film och Youtube, och träffa vänner och jag älskar att dansa. Ja det var lite om mig!

 Hedvig Mannius, suppleant

Jag brinner för rättvisa, gemenskap och kompetens bland annat. Eftersträvar att bidra och förbättra så mycket som jag kan i samhället. Dessutom älskar jag neurologi och psykiatri vilket verkar gå hand i hand med att sitta i styrelsen för Neuroförbundet ­Göteborg. Utöver detta tycker jag att Neuro­förbundet har ett så fint och ­givande syfte för många och därför ville jag börja jobba med detta. När jag är ledig så tycker jag om att dansa och sjunga mycket. Det kan vara att dansa av glädje i köket och att sjunga karaoke med mina vänner.

Innehållsansvarig: Ann-Christin Östlund

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet