Säsongen 2022

Välkommen till D&J Strannegården säsongen 2022

 

Säsongen 2022 startar under tidiga våren med olika aktiviteter.

Dessa kan du läsa om i medlemstidningen Kontakten och här på hemsidan under fliken ”Aktiviteter på Strannegården”.

I mitten av juni startar vi upp vår sommarverksamhet. Information om sommaren kommer också i vår medlemstidning. Här på hemsidan kommer också information om hur du anmäler dig samt ansökningsblanketter.

 

Vad vi kan erbjuda

För dig som är medlem i Neuroförbundet Göteborg erbjuder D&J Strannegården aktiviteter och sommarvistelse med fokus på att må bra. Vi har gott om plats för utomhusaktiviteter, rehabträning i minigym och pool, bastubad, boulebana, kreativa projekt och god gemenskap med många trevligheter. Några kortare utflykter i omgivningarna gör vi också. I vår trädgård tar du dig fram på asfalterade gångar eller stigar belagda med stenplattor samt ramper. Rum, toaletter, matsal och aktivitetsrum är alla tillgängliga med rullstol.

Du är välkommen tillsammans med anhörig eller assistent. Om du har hemtjänst på din hemort är det möjligt att få den utförd av hemtjänst i Onsala. Kontakta din biståndshandläggare i god tid.

Under sommaren finns personal på plats dygnet runt. Trivselpersonal ser till att våra gäster får frukost, lunch, middag och lite fika däremellan, genomför aktiviteter, leder träningar och ser till att alla trivs. De finns också här på natten och kan nås via akutlarm. Kocken tillreder all mat. Ibland tar hen ut svängarna och serverar lite speciella måltider. Grill brukar vara populärt på sommaren. Föreståndaren håller i trådarna och har ansvar för verksamheten.

D&J Strannegården består av flera byggnader. I paviljongen finns fem gästrum med två sängar. De flesta sängarna är höj- och sänkbara samt några har grindar. De har handfat inne på rummet. Toalett finns strax utanför. Där finns också ett enkelrum utan handfat. I paviljongen finns även kök och matsal. En stor veranda inbjuder till att sitta ute och äta och fika. Stor del av verandan är under tak. Här finns också receptionen. I ena ändan av paviljongen finner du vårt relaxrum med bastu. Även den är tillgänglig med rullstol. Från verandan kommer du lätt via ramp till boulebanan. Halvvägs ner kan du stanna upp och njuta av den fantastiska utsikten.

I villan finns vårt minigym samt en stor sal som inbjuder till olika aktiviteter såsom middagar, konstprojekt, TV-tittande, möten och föreläsningar. Här finns ett dubbelrum för gäster och ett stort badrum med dusch. På övervåningen kommer att finnas tre sovrum. Dessa är endast tillgängliga för gående. I köket finns möjlighet till enklare tillagning.

Lillstugan ligger lite avsides och är som en liten sommarstuga med sovrum, verandarum, modernt badrum samt ett litet pentry. Här är tillgängligt med rullstol men man kan behöva någon som är lite behjälplig för att nå överallt. Stugan är avsedd för två personer.

När hela anläggningen är igång finns ca 20 bäddar att tillgå.

Säsongen 2022 kommer att innehålla traditionella veckor för vistelse på D&J Strannegården såväl som veckor med tema. Om du är intresserad av att arrangera ett evenemang på D&J Strannegården är du välkommen att kontakta oss.

 

Priser

Säsongens priser är inte fastställda ännu. Information kommer i Kontakten samt här på hemsidan

 

Anmälan

Du anmäler dig samt närstående eller assistent/-er på de anmälningsblanketter som publiceras här i samband med att anmälningsperioden börjar. Troligtvis i mars 2022.

Frågor besvaras på telefon 031-774 01 83, Strannegården, eller via e-post strannegarden.gbg@neuro.se.

Innehållsansvarig: Ann-Christin Östlund

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet