Säsongen 2022 Strannegården

Säsongen 2022 startar under tidiga våren med olika aktiviteter.

Dessa kan du läsa om i medlemstidningen Kontakten och här på hemsidan under fliken "Aktiviteter på Strannegården".

Sommaren

Den som är medlem i Neuroförbundet Göteborg har en fantastisk möjlighet att få komma och njuta av en eller två sommarveckor vid havet. Alla som kommer till Strannegården i sommar kommer att bli varse den stora nyheten med poolen som fått en bra och modern beläggning samt ett tak som går att öppna och stänga. Behaglig temperatur gör att träning och bad blir en glädje.

Nytt för i år är vår temavecka ”Sport & Träning” vecka 28

Strannegården ligger på Onsalahalvön, fyra mil söder om Göteborg. Trädgården erbjuder många sköna platser att uppleva. Du kan ta dig fram på asfalterade promenadstigar, spela boule eller andra utomhusspel, eller bara sitta och njuta av den vackra utsikten över Kungsbackafjorden.

Inomhus finner du vårt mini-gym, bastu och samlingssal med TV och möjlighet till olika aktiviteter. I vistelsen ingår helpension och måltiderna blir trev­liga stunder som ibland blir något alldeles extra. Vi erbjuder enskilt boende till den som vill ha det. Villan har ett dubbelrum, paviljongen har fem dubbelrum och ett enkelrum. I Lillstugan kan två personer bo.

Personalen hjälper till vid måltider och aktiviteter. De finns också tillgängliga på natten om något akut händer. Om du har vård- eller större hjälpbehov, till exempel hjälp med påklädning eller hygien, behöver du ha med dig assistent eller närstående. Om du är beviljad exempelvis hemtjänst hemma har du rätt att få denna insats även när du är bortrest. Tänk på att kontakta din biståndshandläggare i god tid före vistelsen så att du hinner få ett beslut om hemtjänst i annan kommun.

Öppettider

Vecka 25 - 32.
Veckorna 25 - 27 och 29 - 31 ordinarie veckor. Ankomst måndagar. Avresa söndagar.

Vecka 28 vår nya temavecka ”Sport & Träning”.

Vecka 32 är det också fokus på aktiviteter och träning. Riktar sig till dig som har en MS-diagnos och gillar att vara aktiv.

Medlemmar med neurologiska diagnoser kan boka in sig en eller max två veckor. Ytterligare veckor kan beviljas i mån av plats.

Priser

Medlem
1 vecka, måndag - söndag 2 900 kr
2 veckor 5 800 kr

Medlem i annan förening inom Neuroförbundet
1 vecka, måndag - söndag 3 400 kr
2 veckor 6 800 kr

Personlig assistent och icke medlemmar
1 vecka, måndag - söndag 3 950 kr
2 veckor 7 900 kr

Husdjur, per vistelse efter överenskommelse
(endast Lillstugan) 500 kr

Daggäster och assistenter som ej övernattar
Endast efter beviljad föranmälan

Kom över dagen fika och äta lunch 150 kr
Vara med på dagens aktivitet + 100 kr
Stanna på middag + 50 kr

Korttidsbokningar
I mån av plats tar vi emot korttidsbokningar. Alla priser inkluderar boende, frukost, lunch, middag samt deltagande i planerade aktiviteter.

Medlemmar 550 kr/ dygn
Assistenter och icke medlemmar 750 kr/ dygn

 

Kansliet tipsar

Hilda Henrikssons Fond kan sökas för vistelse på Strannegården. För mer information klicka här.

Föreningens sommarbidrag kan också sökas för vistelse på Strannegården. För mer information klicka här.

Ansökan om vistelse på Strannegården

Här på hemsidan kan du läsa mer om Strannegården. Här till höger i rosa rutan, hittar du ansökningsblanketter att skriva ut och skicka in.

Senast den 31 mars behöver vi ha din ansökan. Vi kommer att försöka fördela platserna så att alla som önskar ska få möjlighet att komma.
Ny ansökningsperiod för eventuellt kvarvarande platser sker från och med 10 april.

Önskar du hjälp att fylla i din ansökan eller har frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta Madeleine på kansliet före 15 juni på telefon: 031-711 38 04.

Därefter besvaras frågor direkt av Strannegården på telefon 031-774 01 83 eller via e-post: strannegarden.gbg@neuro.se

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet