NYHETSBREV SCA NETWORK - NR 4, 2018

Tidigare nyhetsbrev finns här: http://www.sca-network.com/foreningen/nyhetsbrev/

Som medlem i SCA Network är man välkommen som medlem i vår Facebookgrupp. Den är en så kallad hemlig grupp. Det innebär att den inte är tillgänglig för andra än de som är deltagare i gruppen och bara för medlemmar. Hör av er på mail till 
sofie@sca-network.com om ni har Facebook och vill vara med!

 

Swish-nummer!

 

Vi har ett swishnummer till SCA Network! 1231305937

Alla swish är välkomna, så skulle någon fråga hur man lättast skänker pengar så lämnar ni bara swishnummer! QR-kod för kodscanner  finns på www.sca-network.com.

Notera att om du vill använda Swish-numret för betalning av medlemsavgift 2019 så skicka ett e-post till medlem@sca-network.com, med information om vilka medlemmar inbetalningen avser.

 

Forskning i Lund

 

Som tidigare annonserats har SCA Network har beslutat att stötta överläkare Andreas Puschmanns forskning inom SCA3 med 100 000 kronor. Dr Puschmann arbetar inom forskargruppen Klinisk neurogenetik vid Skånes Universitetssjukhus och Lunds Universitet.

I samband med att SCA Network stöttar forskningen har vi blivit tillfrågade om personer med säkerställd SCA3 diagnos kan tänka sig att ställa upp med att lämna blod och ryggvätska. Ju fler som är med i forskningsstudien desto bättre blir resultatet.  Syftet med forskningen är att identifiera en biomarkör för sjukdomsförloppet för att därefter kunna utvärdera effekten av nya behandlingar. Kort och gott gårdet ut på att snabbare kunna få fram ett läkemedel mot SCA3!

Personer med säkerställd diagnos SCA3 som är intresserade att delta och/eller som önskar närmare information om studien är välkomna att kontakta forskningssköterska Christin Karremo på Neurologimottagningen, Skånes Universitetssjukhus, 221 85 Lund; Tel: 046-17 56 47, e-post: christin.karremo@skane.se. 
Gör det gärna så snart som möjligt! 
 

Resor och omkostnader kring resan ersätts.

 

Företagssponsorer

 

OM NI HAR FÖRSLAG PÅ NYA FÖRETAGSSPONSORER – TVEKA INTE ATT KONTAKTA OSS på 
Här följer presentationer av de företag som valt att stödja föreningen med ett sponsorskap. Deras bidrag är ovärderligt för föreningen och vi har en förhoppning om att ni som medlemmar i första hand stöttar våra sponsorer vid val av era leverantörer. Om man klickar på logotypen i den bifogade filen, så kommer man till företagets hemsida eller kontakt. 
Vi tackar våra sponsorer och medlemmar för deras bidrag! 
Det var allt för denna gång! På återhörande. /Styrelsen för SCA Network 
_______________________________________________________________________________ 
Vill du vara med som medlem hittar du information här: http://www.sca-network.com/medlemmar/. Skulle Du vilja stötta föreningen med ett bidrag (engångssumma eller månadsinsättning) så är det också välkommet. 
Det går också att bli företagssponsor. Vänligen kontakta styrelsen på info@sca-network.com om Ditt företag önskar bli företagssponsor. 
Viktigt att veta är att föreningen är helt ideell, där alla medel som samlas in i föreningen går till forskning. Sätt in pengar på bankkontot clearing: 1235 kontonr: 0226891hos Danske bank. 
**********

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet