Här är veckans neurologinyheter och aktuella utbildningar!
Nyhetsbrevet är endast avsett för personer inom sjukvården och läkemedelsindustrin.
Aktuella utbildningar och webinars inom neurologiområdet
Positiva resultat gällande förbättring av funktionsnedsättning och livskvalitet för Fremanezumab vid migrän
15 juli 2019 Teva presenterar positiva resultat gällande förbättring av funktionsnedsättning och livskvalitet från fas IIIb-studien FOCUS där Fremanezumab studerades hos vuxna med migrän.
Utbildning, 19 september TERAPIINRIKTAD UTBILDNING 2019 Strokeutbildning i två steg som tar ett helhetsgrepp om stroke. Kursen riktar sig i första hand till specialister och ST-läkare inom neurologi/ intermedicin med inriktning på stroke och baseras på vård av akuta strokepatienter i Stockholm.
Novartis, Amgen och Banner Alzheimer’s Institute avbryter det kliniska programmet med BACE inhibitor CNP520 för Alzheimer’s
12 juli 2019 Efter genomgång av resultaten från Generation Program studies, kunde inte längre den potentiella fördelen överväga risken för de deltagande patienterna varför studierna med tCNP520 avbryts.
Säkerhetsuppföljning av nyare MS behandlingar, Merck
Webinar, 15 oktober 12:00 - 13:00 Under hösten 2019 kommer Merck att fortsätta med webinarföreläsningar. Föreläsningarna är förlagda till lunchtid för att passa med den övriga verksamheten på kliniken.
Epilepsikirurgi – ju tidigare desto bättre visar ny övergripande studie
12 juli 2019 Den som har svårbehandlad epilepsi och får kirurgi tidigt har större chans att bli fri från anfall. Det visar en metastudie, där forskare vid Sahlgrenska akademin tillsamman med SBU analyserat resultat från en rad tidigare studier. Slutsatsen blir att personer med svårbehandlad epilepsi bör få tillgång till epilepsikirurgisk utredning så snabbt som möjligt.
24 oktober, Malmö Biogen har nöjet att härmed bjuda in Dig till ett nationellt symposium med fokus MS. MS-vården står ständigt inför nya utmaningar och möjligheter. Målet med symposiet är att delge nya kunskaper inom MS och graviditet och öka kunskapen kring neurodegeneration vid MS.