Neurologi i Sverige

Neurologinyheter från NIS - Vecka 29 2019

 

 
 

Hör av er om ni vill lista er utbildning här.

Neurologinyheter från NIS - Vecka 29

Här är veckans neurologinyheter och aktuella utbildningar!

Nyhetsbrevet är endast avsett för personer inom sjukvården och läkemedelsindustrin.


 Aktuella utbildningar
och webinars inom neurologiområdet

Positiva resultat gällande förbättring av funktionsnedsättning och livskvalitet för Fremanezumab vid migrän

15 juli 2019 Teva presenterar positiva resultat gällande förbättring av funktionsnedsättning och livskvalitet från fas IIIb-studien FOCUS där Fremanezumab studerades hos vuxna med migrän.

Läs hela nyheten »

Stroke Akademin, Boehringer Ingelheim

Utbildning, 19 september
TERAPIINRIKTAD UTBILDNING 2019
Strokeutbildning i två steg som tar ett helhetsgrepp om stroke. Kursen riktar sig i första hand till specialister och ST-läkare inom neurologi/ intermedicin med inriktning på stroke och baseras på vård av akuta strokepatienter i Stockholm.

Mer info och anmälan

 
 

Novartis, Amgen och Banner Alzheimer’s Institute avbryter det kliniska programmet med BACE inhibitor CNP520 för Alzheimer’s

12 juli 2019 Efter genomgång av resultaten från Generation Program studies, kunde inte längre den potentiella fördelen överväga risken för de deltagande patienterna varför studierna med tCNP520 avbryts.

Läs hela nyheten »

Säkerhetsuppföljning av nyare MS behandlingar, Merck

Webinar, 15 oktober 12:00 - 13:00
Under hösten 2019 kommer Merck att fortsätta med webinarföreläsningar. Föreläsningarna är förlagda till lunchtid för att passa med den övriga verksamheten på kliniken.

Mer info och anmälan

Epilepsikirurgi – ju tidigare desto bättre visar ny övergripande studie

12 juli 2019 Den som har svårbehandlad epilepsi och får kirurgi tidigt har större chans att bli fri från anfall. Det visar en metastudie, där forskare vid Sahlgrenska akademin tillsamman med SBU analyserat resultat från en rad tidigare studier. Slutsatsen blir att personer med svårbehandlad epilepsi bör få tillgång till epilepsikirurgisk utredning så snabbt som möjligt.

Läs hela nyheten »

Fokus Neurologi 2019, Biogen

24 oktober, Malmö
Biogen har nöjet att härmed bjuda in Dig till ett nationellt symposium med fokus MS. MS-vården står ständigt inför nya utmaningar och möjligheter. Målet med symposiet är att delge nya kunskaper inom MS och graviditet och öka kunskapen kring neurodegeneration vid MS.

Mer info och anmälan

Neurologi i Sverige · Tyra lundgrens väg 6, 134 40 Gustavsberg,
+46 8 570 10 520 nis@pharma-industry.se

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet