Neurologi i Sverige

Neurologinyheter från NIS - Vecka 25

 


Hör av er om ni vill ha med er utbildning här.

Neurologinyheter från NIS - Vecka 25

Här är veckans neurologinyheter och aktuella utbildningar!
Trevlig Midsommar!

Nyhetsbrevet är endast avsett för personer inom sjukvården och läkemedelsindustrin.


 Aktuella utbildningar
och webinars inom neurologiområdet

Ny behandling vid primärprogressiv multipel skleros förväntas försena behovet av rullstol med sju år

20 juni 2018 – I samband med 4th Congress of the European Academy of Neurology (EAN) den 16-19 juni i Lissabon presenterades en ny analys från fas III data som visar att Ocrevus▼förväntas ge betydelsefulla fördelar i minskad funktionsnedsättning i form av försening i behovet av rullstol för personer med primärprogressiv MS (PPMS). Roche fortsätter sitt engagemang för personer med progressiva former av MS genom att starta två nya globala fas IIIb studier vilka kommer att utvärdera effekten av Ocrevus inom ett brett spektrum av personer med progressiva former av MS.

Läs hela nyheten »

Stroke Akademin
Terapiinriktad utbildning 2018
6 september

Kursen riktar sig i första hand till specialister och ST-läkare inom neurologi/internmedicin med inriktning på stroke och baseras på vård av akuta strokepatienter i Stockholm.

Boehringer Ingelheim
Mer info

Den mekanism som kontrollerar risken för MS har identifierats

19 juni 2018 – Trots att våra DNA ser likadana ut hela livet kan våra gener ändå börja uttrycka sig annorlunda och göra att vi insjuknar i sjukdomar som vi har anlag för. Forskare vid Karolinska Institutet har nu upptäckt en ny mekanism för en känd riskgen som triggar igång multipel skleros (MS) genom så kallad epigenetisk reglering. De fann även en skyddande genvariant som minskar risken för MS.

Läs hela nyheten »

Kognitiv medicin
Fokus på exekutiv funktionsnedsättning
29 november

Den 6:e nationella konferensen i kognitiv medicin i Svensk Förening för Kognitiv Medicins regi har exekutiva funktionsstörningar som tema.

Svensk förening för kognitiv medicin
Mer info

 

Nya data för MAVENCLAD (kladribin)

18 juni 2018 – En post-hoc analys från MS-studien CLARITY antyder att både äldre och yngre MS-patienter som behandlats med MAVENCLAD (kladribintabletter) har effekt av behandlingen, mätt med kliniska mått och MR-kamera. Enligt en jämförelse där en metod som rekommenderas av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har använts, har MAVENCLAD har den bästa risk-nytta-profilen för patienter med högaktiv MS.

Läs hela nyheten »

 
 

Neurologi i Sverige · Tyra lundgrens väg 6, 134 40 Gustavsberg,
+46 8 570 10 520 nis@pharma-industry.se


 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet