Neuro polyneuropati 
 
Att leva med polyneuropati
Cyklingen blev ren medicin för Leif
Leif Hjort i Motala, lever med diagnosen polyneuropati. Han har tappat känseln i fötter och ben men har ändå en svår neuropatisk värk där.

- Men jag upptäckte MTB-cyklingen som lindrar och förra året blev det över 250 mil på cykeln, säger Leif. Genom att mina ben rör sig så mycket blir det bra blodcirkulation och det känns bättre i fötterna.

Kroppsträning har länge varit en stor del av Leif Hjorts liv och han har också tävlat i body building, kroppsbyggnad. Under en period var Leif en inbiten cigarettrökare och han fick dessutom problem med ett omåttligt alkoholdrickande. Så kom han en dag till insikten om ett nödvändigt vägval; gå under eller göra något nytt bra av livet. Lyssna på intervjun i Neuropodden där Leif berättar om sitt liv.
 
 
 
 
 
Ditt stöd gör skillnad
Ge ett bidrag till neurologisk forskning
Varje år delar vi ut bidrag på cirka fyra miljoner kronor för att stödja forskning kring neurologiska sjukdomar. Vi satsar särskilt på projekt som kan ge konkreta resultat i vardagen inom relativ kort tid. Du kan bidra till forskningen genom att ge en gåva.

2018 delade vi ut 400 000 kronor från Neurofonden till forskning om polyneuropati. Mottagaren av bidraget var Rayomand Press och hans team på Karolinska universitetssjukhuset, som vill lista ut vilken utlösande orsak som ligger bakom polyneuropati och fintrådsneuropati. Särskilt vid idiopatisk neuropati, det vill säga i de fall där den föregående patientutredningen inte kunnat avslöja en orsak till polyneuropatin.
 
Vi skickar information om polyneuropati till dig som är medlem i Neuro och som har anmält intresse för den diagnosen. Du kan avregistrera dig från våra utskick längst ner i mejlet.

Tel: 08-677 70 10
Neuro är en intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge dig information, stöd och framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.
 
Neuros nyhetsbrev produceras med stöd från Svenska Postkodlotteriet.

Neuro, Besök: Ågatan 12, Post: Box 4023 (Vegagatan 5), 172 34 Sundbyberg, Sweden
 


Email Marketing by ActiveCampaign