Neuro MS Mars 2022

Efter klimatrehab kunde han gå igen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌


Fler ms-nyheter
 
 
 
 
 
COMBAT-MS
Frågor och svar om behandling av MS
Till COMBAT-MS som är ett forskningsprojekt med målet att göra vetenskapliga jämförelser av olika behandlingar av multipel skleros (MS) kommer det många frågor. På ki.se finns nu de vanligaste frågorna från personer som ingår i COMBAT-MS. Det handlar både om läkemedelsfrågor och covid-19 i relation till behandling.
 
 
 
 
Måndag den 30 maj
Hopp inför framtiden - World MS Day
World MS Day infaller den 30 maj varje år. Internationellt är temat för World MS Day 2020-2022 MS Connections. Tanken med kampanjen är att uppmärksamma hur intresseorganisationer över hela världen bidrar till att skapa gemenskap för dig som lever med MS. Syftet med dagen är också att öka medvetenheten om sjukdomen och sprida hopp inför framtiden tack vare nya bromsmediciner och framstående forskning.

Planering pågår
I samband med World MS day 2022 kommer Katharina Fink, neurolog vid Centrum för Neurologi och Karolinska universitetssjukhuset, berätta om sin forskning kring MS och graviditet. Det blir en inspelad digital föreläsning genom Neuro, mer info kommer.
 
 
 
 
Let´s dance 2022
Plats för rullstolsdans på bästa sändningstid
Härom veckan blev det känt att Aron Andersson blir en av kändisarna i årets upplaga av Let´s dance. Aron är professionell äventyrare, idrottare, inspiratör och föreläsare. Han var den första att bestiga Kebnekaise i rullstol. I år intar Aron dansgolvet som deltagare i Let’s dance tillsammans med proffsdansaren Jasmine Takács.

Vi ringde upp neuromedlemmen och inbitne rullstolsdansaren Terese Antonsson i Göteborg, för att få en kommentar.

Vad tänkte du när du fick veta detta?
- Det är jätte-jätteroligt att de ska ha med rullstolsdans i Let´s dance och vi har såklart tyckt att det har dröjt för länge!
 
 
 
 
För medlemmar i hela landet
MS-snack - digital nätverksgrupp andra onsdagen varje månad!
MS-snack för dig som är medlem i någon av Neuros lokalföreningar i hela Sverige och lever med MS-diagnos. Det är Neuro Lundabygden som bjuder in till gemensam diagnosgruppsträff för medlemmar inom hela Neuro Sverige.

När: Andra onsdagen i månaden kl 17-19.
 
 
 
 
Teneriffa
Efter klimatresan kunde han gå igen
Benny Johansson är 59 år och bor i Ed på västkusten. År 2008 diagnostiserades han med MS. En sjukdom som gjort att han nästan inte kunnat gå. Men efter klimatresor har han kunnat bestiga berg.

För snart tio år sedan hörde han talas om att man kunde åka på klimatresa till Vintersol på Teneriffa. Tydligen kunde det hjälpa, fick han höra.

- Jag trodde först inte på det men jag gav det en chans.
 
 
 
Är du med?
Viktigt ingå i nationella MS-registret!
Genom att be din neurolog att inkludera dig i kvalitetsregistret för MS, får du en förbättrad uppföljning, men bidrar även till en samlad nationell erfarenhet och uppföljning av hur olika behandlingar fungerar. Det är viktiga förutsättningar för att förbättra den framtida vården i hela landet.

Här förklarar Jan Hillert vad som är syftet med Svenska neuroregister, där MS-registret ingår. Jan Hillert är registerhållare för Svenska neuroregister och professor i neurologi.
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Instagram
 
Website
 
Email
 
 
 
Tack vare våra medlemmar
Anhörigmedlemskap för halva avgiften
Varje medlem räknas! Neuros medlemmar är avgörande för vår verksamhet och bidrar till att vi kan ge råd och stöd, ordna föreläsningar, erbjuda gemenskap, sprida nyheter, påverka beslutsfattare och ge stöd åt forskning inom neurologiska sjukdomar.
 
 
 
Neuro.se/ms
Fler nyheter om MS
 
 
 
Tack för att du är medlem!
Koll på dina medlemsförmåner?
 
 

Tel: 08-677 70 10
Neuro är en intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge dig information, stöd och framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.
 
Neuros nyhetsbrev produceras med stöd från Svenska Postkodlotteriet.

Neuro, Box 4086, 171 04 Solna, Sweden
 
Email Marketing by ActiveCampaign

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet