Internationella rekommendationer för MG/LEMS vid covid-19

På svenska och engelska


Neuro nmd
 
Pussel med dna
 
Sammanfattning på svenska
Internationella rekommendationer för MG/LEMS vid covid-19
Anna Rostedt Punga, professor och överläkare, Akademiska sjukhuset, Uppsala förmedlar här internationella rekommendationer för läkemedelsbehandling för personer med MG/LEMS i samband med covid-19.

Det finns för närvarande inga uppgifter om hur covid-19 påverkar personer med myastenia gravis (MG) / LEMS eller patienter med andra sjukdomar som har immunsänkande behandling. Eftersom de flesta patienter med MG har immunsänkande eller immunmodulerande behandling och även kan ha svaghet i andningsmuskulaturen, finns det en teoretisk oro för att MG / LEMS-patienter kan ha en högre risk att drabbas av infektionen eller få allvarliga förlopp av covid-19.
 
 
 
Neuro.se/nyheter
Fler nyheter från Neuro
 
 
 
 
Vi skickar information om MG till dig som är medlem i Neuro och som har anmält intresse för den diagnosen. Du kan avregistrera dig från våra utskick längst ner i mejlet.

Tel: 08-677 70 10
Neuro är en intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge dig information, stöd och framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.
Neuros nyhetsbrev produceras med stöd från Svenska Postkodlotteriet.

Jag vill inte ha fler utskick om MG

Jag vill inte ha fler nyhetsbrsvsutskick från Neuro alls
Neuro, Besök: Ågatan 12, 172 62 Sundbyberg, Post: Box 4086 , 171 04 Solna, Sweden
Email Marketing by ActiveCampaign

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet