Bristen på neurologer slår mot icke akuta patienter


Till Neuro.se
 
Väderkvarnar i Toledo
I nuläget har Region Kronoberg tre neurologläkare anställda. Ett antal som långtifrån räcker för att ta hand om de patienter som behöver. Neuros ordförande i Kronoberg, Jennie Hedrén Hasselros är bekymrad. Foto: Håkan Sjunnesson, Neuro.
P4 Kronoberg:
Bristen på neurologer slår mot icke akuta patienter
Bristen på neurologer gör att patienter som inte har akuta problem får vänta onödigt länge på diagnos i Kronoberg. En situation som oroar många av Neuros medlemmar.

– Det är brist i Kronoberg för tillfället, det gör att man riskerar att få en försenad diagnos och därmed försenad behandling, det säger Jennie Hedrén Hasselros, ordförande i Neuro i Kronoberg.

Lyssna på Neuro Kronobergs ordförande Jennie Hedrén Hasselros, i ett inslag från P4 Kronoberg.
 
 
 
Någon att tala med
 
Julberättelser
Neuro driver julens viktigaste kampanj
25 november lanserar Neuro en digital insamlingskampanj som syftar till att öka kunskapen om neurologiska diagnoser och samla in pengar till verksamheten.

Diagnosstöd i fokus
Kampanjen kallas för Neuros julberättelser och allmänheten uppmanas att via mejl prenumerera på berättelser om hur det är att drabbas av en neurologisk diagnos. För den som nyss fått - eller lever med en neurologisk diagnos sedan länge kan stödet utifrån vara avgörande. Därför är diagnosstödsverksamheten i fokus under kampanjen som pågår december ut.

Hur går det till?
Gå in på den länk du kommer få i din mejl i slutet av november och skriv upp dig med din mejladress.

Det är gratis och du får:
  • fem tips från Neuros diagnosstödjare om hur du kan vara en bra närstående om någon i din omgivning får en diagnos
  • tre berättelser från riktiga människor om hur det är att drabbas- och leva med en diagnos
  • möjlighet att sprida kampanjen vidare i sociala medier

Under slutet av november går även ett insamlingsbrev per post ut till våra medlemmar och givare.

Om du redan nu vill veta mer om kampanjen, kontakta insamlingsansvarig Jenny Höglund, jenny.hoglund@neuro.se.
 
 
 
Vem gör urvalet?
Emma Åverling är ordförande i Neuro Jönköpings län, och
en av debattörerna. Foto: Håkan Sjunnesson, Neuro.

Debatt på jp.se
Rädda den nya neurologi- och
strokevården på Ryhov i Jönköping
Vi är djupt oroade för den framtida neurologi- och strokevården på Ryhov. "Döm om vår förvåning när vi nyligen fick besked om ett förestående beslut som innebär att den neurologiska verksamheten inte får flytta in i de nya lokaler, som håller på att byggas efter de behov personer med neurologiska sjukdomar har." Neuromedlemmarna Emma Åverling och Josefin Kowalsson i debattartikel på jp.se.
 
 
 
Engagera dig!
Vill du också göra skillnad?
Jennie Hedrén Hasselros och Emma Åverling som du kan läsa om här i nyhetsbrevet är båda aktiva i Neuros föreningsliv, och driver på i viktiga frågor på regional nivå. Vill du också vara med och göra skillnad, i din del av landet? Leta rätt på din egen förening och kolla vad som händer nära dig!
 
 
 
Regionala neurorapporter
 
Hämta ditt regionala exemplar
Nu finns en Neurorapport för varje sjukvårdsregion
Svaren från runt 2 000 medlemmar i Neuro ligger till grund för stora delar av årets Neurorapport 2019. Med hjälp av alla svar har Neuro kunnat identifiera nyckelfaktorer för en bra vård och behandling för personer med neurologisk diagnos.

Sex sjukvårdsregioner
Enkätsvaren ligger också till grund för nyligen framtagna regionala rapporter som fungerar som bilagor till Neurorapporten 2019. Vi vet att förutsättningarna och villkoren för våra medlemmar skiljer sig mycket åt över landet. Efter att ha analyserat svaren uppdelade på Sveriges sex sjukvårdsregioner ser vi att det finns en stor förbättringspotential på många håll och gällande många frågor.

Vill du veta hur det ser ut i just din region? Hämta rapporten som pdf direkt!
 
 
 
 
Neuro.se/nyheter
Fler nyheter från Neuro
 
 
 
Neuro vill göra mer
Du vet väl att:
  • Varje insamlad krona hjälper oss att hjälpa fler: genom bidrag till forskning, rehabilitering, rekreation samt juridiska råd och diagnosstöd för den som drabbats av neurologisk diagnos.
 
 
 
 
Vi skickar information till dig som är medlem i Neuro, har prenumererat på vårt nyhetsbrev eller deltagit i någon av våra kampanjer. Du kan avregistrera dig från utskick längst ner i mejlet.
Tel: 08-677 70 10
Neuro är en intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge dig information, stöd och framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.
 
Neuros nyhetsbrev produceras med stöd från Svenska Postkodlotteriet.

Neuro, Box 4086, 171 04 Solna, Sweden

Jag vill inte få fler utskick
 
Email Marketing by ActiveCampaign

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet