Neurodagen 2018 - E-Hälsa

E-hälsa har inget egenvärde. E-hälsa ska bidra

till god och jämlik hälsa. Digitala verktyg ska

tillämpas så att patienterna kan utnyttja sina

egna resurser.

ANNIKA STRANDHÄLL

Socialminister, på Nationella e-hälsodagen 21 februari 2018.

Hej

Här kommer en inbjudan från Neuroförbundet Blekinge  där e-hälsa är  temat och  den röda tråden som skapar värde när den (på olika sätt) bidrar till en säkrare ,bättre effektivare, mer patientcentrerad, jämlik och ändamålsenlig vardag för alla som berörs.  Årets neurorapport visar tydligt att e-hälsa är något som skulle förbättra tillvaron för många av Neuroförbundets medlemmar. E-hälsa förenklar och förbättrar vården och den är på många sätt säkrare Men e-hälsa utan patientdelaktighet är ganska värdelös.

I Blekinge har man som mål att vara ledande i Sverige på att utnyttja digitaliseringens möjligheter, vilket låter mycket spännande.

Kom och lyssna till  fyra föreläsare som kommer att beröra det här ämnesområdet på olika sätt. Ni kan läsa mer om dem, här nedan samt i programmet och i inbjudan.

 

Från Blue Science Park, kommer Lotta Clementz och  Klas Alexandersson som är behovsexpert och affärsutvecklare, att prata om e-hälsa och hur vi rusta  framtidens sjukvård.  Detta tema är mycket intressant både för den som har en skada/sjukdom eller den anhöriga.

Dr Christer Rosenberg, projektledare, LTB, kommer att prata om omställningar i hälso- och sjukvården i Blekinge och i Sverige. För närvarande bidrar han till arbetet med omställningen av hälso- och sjukvårdssystemet i Blekinge med inriktning den Nära vården.

E-Hälsa ur ett patientperspektiv har Eva Helmersson som föreläsare och inspiratör. Eva är en engagerad patient med många års erfarenhet av patientrörelsen. Eva är aktiv inom NEURO, Svenska MS registret, stiftelsen Selrcare Academy.

Moderator: Bengt Mauritzson, MediaM

Ni Kan läsa mycket mera i inbjudan som finns som bilaga. Tänk på att anmäla Er i god tid så Ni få plats. Ni kan anmäla Er per telefon eller E-post;carina.ronny@telia.com

Glöm inte att bjuda med om det är någon Ni känner, dagen är öppen för alla, men först till plats.........

Hjärtligt välkomna!

Carina Mattisson

Tfn 070 - 595 67 40 eller 0457 - 45 04 74

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet