Förändringar på förbundskansliet

20210429

Ny personal på förbundskansliet – Varmt välkomna Alfred och Emma!

PR, Opinion
Som jag tidigare berättade om så lämnade Max Ney oss i februari för nytt uppdrag. Nu har vi glädjen att berätta att hans efterträdare är utsedd. På måndag 3 maj börjar Alfred Skogberg hos oss som PR-strateg/kommunikatör.

Alfred har stor erfarenhet av arbete med PR och opinion och med arbete i ideella föreningar. Under många år arbetade Alfred i förbundet Suicid Zero, som han grundade 2013. Alfred har också arbetat åt Läkare utan gränser, Greenpeace och som projektledare för ett kommunikationsprojekt år Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Han kommer närmast från ett konsultuppdrag inom PR/Opinion åt en stor ideell organisation.

Påverkan
Roger Lindahl gör nu sin sista arbetsvecka hos oss och i arbetslivet. 1 maj går han i pension. Roger har bland annat arbetat med att stötta föreningslivet i deras påverkansarbete framför allt avseende rehabilitering. Ett varmt TACK till Roger och lycka till i nästa fas i livet!

Rogers efterträdare är utsedd.

Efter semestrarna börjar Emma Södergren hos oss. Emma är socionom och arbetar idag som biståndsbedömare inom våra områden. Hon har arbetat som socialsekreterare och med påverkansarbete inom ideell förening.

Emmas uppdrag blir att fortsätta arbetet med att vara ett stöd för föreningar och länsförbund i arbetet med att påverka politiker och andra beslutsfattare lokalt och regionalt i frågor som rehabilitering, neurosjukvård och LSS.

Anhörigstöd
Projektet med att utveckla vår verksamhet avseende anhörigstöd har nu startat. Eva Helmersson, som även är engagerad som diagnosstödjare, leder det projektet. Projektet beräknas pågå fram till oktober och syftar till att starta upp ett fungerande anhörigstöd. Målet är att utveckla en fungerande verksamhet för anhörigstödjare, forum för anhöriga på hemsidan, anhörignätverk samt verktyg för Neuro nationellt och lokalt att bedriva anhörigverksamhet.  

Har du några frågor eller funderingar kring dessa förändringar får du gärna kontakta mig.

Vänligen,
Kristina Niemi, Kanslichef

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet