Bilder från Strannegården 2018

Strannegården

Hämta ny kraft vid Kungsbackafjorden - vår semesteranläggning.

Fyra mil söder om Göteborg med en vidunderlig utsikt över Kungsbackafjorden ligger D&J Strannegården och är vår rekreation- och semesteranläggning för personer med neurologiska sjukdomar eller skador.

Strannegården donerades 1967 av "pipkungen" John Johansson och hans hustru Dolores till minne av deras son som hade MS(Multiple Skleros). Den stiftelse som bildades 1968 för att förvalta verksamheten fick namnet Dolores Johan Johanssons stiftelse och själva anläggningen D&J Strannegården, efter grundarna.

Här finns möjlighet till träning, rekreation och samvaro. Allt till starkt subventionerat pris tack vare generösa bidrag från olika fonder, stiftelser samt privata donationer.

På tomten finns flera byggnader. Villan är vinterbonad och har gästrum, gästkök och en vacker samlingssal. I paviljongen ryms matsal, kök, gym och gästrum. Här finns också flera toaletter och duschar. Verandan utanför är en naturlig samlingsplats. Lillstugan är också vinterbonad och har eget pentry och nyrenoverad dusch/toa.

På Strannegården finns en tempererad pool med ramp. Där kan du ta dig ett dopp eller köra ett pass vattengymnastik. Trädgården är lättillgänglig med asfalterade stigar. Du kan aktivera dig med boccia, plocka bär eller bara sitta och njuta av den vackra utsikten i skuggan av en parasoll.


Aktiv rekreation 

Under sommarmånaderna finns möjlighet för medlemmar i Neuroförbundet att vistas på Strannegården en eller ett par veckor, för att delta i de olika aktiviteter som verksamheten erbjuder. Aktiviteterna kan bland annat bestå av träning i gymmet eller vattengympa i den tempererade poolen under ledning av sjukgymnast eller på egen hand.

Andra exempel är pick-nick, spel av olika slag, hobbyaktiviteter, musik och olika tävlingar. Vår trevliga personal ser till att gästerna trivs. Om du har hjälpbehov måste du ta med dig en anhörig eller personlig assistent under vistelsen. Strannegården har ingen sjukvårdspersonal och vi utför inte assistans.Övernattning i ljusa fräscha rum

Alla gästrum på markplan är handikappanpassade. I villan finns ett dubbelrum och ett enkelrum. På övervåningen finns 3 rum (ej anpassade). Paviljongen har 5 dubbelrum. I den fristående Lillstugan finns plats för 2 personer med ett litet pentry och nyrenoverad dusch/toa.

Om du är intresserad av en sommarvistelse eller önskar boka anläggningen, ta kontakt med Neuroförbundet Göteborgs kansli, kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.


Kurser, konferenser och läger på Strannegården 

När anläggningen inte utnyttjas till föreningens medlemsverksamhet finns möjlighet att boka Strannegården för längre eller kortare vistelser. Anläggningen lämpar sig mycket väl för kurser, konferenser och läger. Vi kan hjälpa till med olika arrangemang, alltifrån endagskurser till konferenser med övernattning. Om man inte ordnar måltiderna själva kan vi förmedla catering.

 Lillstugan på Strannegården

Medlemmar i Neuroförbundet Göteborg kan hyra Lillstugan på Strannegården i Onsala, under den del av året då vi inte har vår reguljära sommarveckor för gäster, veckorna 25 - 34.
Lillstugan är nu helrenoverad ut- och invändigt med ett större toalettutrymme som är helt anpassat med dusch. Utrustat pentry finns och två sovplatser.

OBS! Stugan har vandrarhemsstandard vilket innebär att hyresgäster har med egna lakan och handdukar samt städar stugan innan den lämnas.
Om du inte kan eller vill städa stugan är priset för städning 350 kr.

Avgift: Endast medlemmar i Neuroförbundet kan hyra Lillstugan för 200 kr/natt eller 900 kr/vecka.

Stöd, donationer och gåvor till Strannegården

Tack vare generösa ekonomiska bidrag har Stiftelsen under de senaste åren kunnat genomföra en omfattande upprustning av Strannegården. Om du vill bidra till verksamheten på Strannegården tag kontakt med vårt kansli. Sänd gärna ett bidrag till Pg 1 21 30-1.