En mobiltelefon med ett blått hjärta och Region Stockholms logotyp
Patientmedverkan är viktigt, till exempel kring utvecklingen av e-hälsotjänster. Foto: Håkan Sjunesson

Neuros medverkan för bättre samverkan

I förra veckan bjöd myndigheterna som ingår i Rådet för styrning med kunskap in till en utbildningsdag för myndigheter och patient- och brukarorganisationer för att skapa bättre samverkan och dialog sinsemellan.

Syftet med utbildningen var att få kunskap om myndigheter och brukarorganisationer, skapa gemensam förståelse för deras respektive uppdrag och roller samt att underlätta framtida nätverk och kontakter.

Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell inledde och betonade hur viktig samverkan med patient-, och brukarorganisationer är och att det ska vara enkelt att ta kontakt.

Viktigt att myndigheterna pratar med oss

Neuros kanslichef Kristina Niemi var där och var även med på scenen tillsammans med organisationen Sällsynta diagnoser samt PRO.

- Det var en otroligt härlig känsla när nio myndigheter och ett stort antal patient- och brukarorganisationer samlades kring borden för att under en hel dag tillsammans resonera om hur samverkan kan utvecklas, säger Kristina Niemi i en kommentar.

- Och det kändes stort att tillsamman med två andra organisationer få ge vår bild av vikten av samverkan och vad vi kan bidra med. Det blir annars så lätt att man pratar om oss men inte med oss, att man gör något åt oss men inte med oss.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet