Medlemsrekryteringsansvarig

Neuro är en oberoende organisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge dig information, stöd och en framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.

Vi är en rikstäckande organisation med cirka 17 länsförbund och 78 föreningar runt om i landet.

Denna tjänst är placerad på riksförbundets kansli i Sundbyberg.

Information om tjänsten

Ingen har så bra kunskap om hur det är att leva med neurologisk diagnos som våra medlemmar. En erfarenhet och kunskap som ska spridas till fler. Det går inte en dag i Sverige utan att någon som fått beskedet om en neurologisk diagnos eller skada funderar över vilken vändning livet nu tar. Funderingar som är möjliga att dela och samtala om med våra medlemmar. För ingen ska ofrivilligt behöva vara ensam med sin neurologiska diagnos.

Våra medlemmars kunskaper om hur det är att leva med neurologiska diagnoser måste på ett bättre sätt tas till vara av hälso- och sjukvården, rehabiliteringen samt samhället i stort. Då behöver vi fler medlemmar, som via sitt engagemang gör sin och Neuros röst hörd. Som du säkert förstår är medlemmarna den viktigaste resurs vi har. Därför räcker det inte med en värvningskampanj, utan medlemsperspektivet måste genomsyra allt organisationen gör, på alla nivåer.

Så ditt fokus kommer att vara att utveckla rekryteringsmetoder som genererar fler medlemmar som vill bidra med sitt engagemang för att ge råd och stöd samt för de frågor som Neuro driver. Du kommer också att driva, stötta och utveckla medlemsrekryteringen tillsammans med Kommunikationschefen samt övriga medarbetare på kommunikationsavdelningen och förbundskansliet.

Du kommer bland annat att:

 • Utföra nulägesanalyser över förbundets medlemsbas för att utveckla handlings- och aktivitetsplaner.
 • I samarbete med övriga kollegor, våra föreningar och medlemmar utforma och genomföra medlemsrekryteringskampanjer som syftar till att engagera medlemmar, inklusive konvertering.
 • Testa, mäta, analysera och följa upp aktiviteter/metoder inom medlemsrekrytering och engagemang för att behålla samt rekrytera nya medlemmar.
 • Ansvara för rapportering och planering inom området medlemsutveckling.
 • Medverka löpande i analysen av kommunikationsinsatser, medlemsbeteenden, medlemsbas i Neuros CRM och olika analysverktyg.
 • Ingå i gruppen som arbetar med förvaltningen av CRM-systemet.
 • Bidra till arbetet med medlemsservice.

Vi söker

Som person är du strukturerad och har en god analys- och bedömningsförmåga. Du är bra på att ta egna initiativ, testa nya metoder och trivs med att skapa kontakter och nätverk. Samtidigt sätter du stort värde i att slutföra ditt arbete inom givna tidsramar. Vidare är du en lagspelare som gillar att sikta mot högt satta mål. Du har god insikt i vilka aktiviteter och prioriteringar som krävs för att skapa resultat tillsammans.

Du ser samband och kopplingar mellan olika frågor och bidrar till att eftersträva ett sammanhållet arbete med synergieffekter. Du har förmåga att arbeta med flera frågor parallellt. Personliga egenskaper som vi ser som nödvändiga är att du är coachande, lyhörd och kan ta in andras erfarenheter och åsikter. Självklart delar du Neuros värderingar. Vid rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom kommunikation/marknadsföring som Neuro bedömer relevant.
 • Erfarenhet av medlemsengagemang liksom relations- och direktmarknadsföring.
 • God erfarenhet av sociala medier.
 • Förmåga att kunna anpassa budskap till olika målgrupper
 • Projektledningserfarenhet, såsom ekonomisk administration, uppföljning, utvärdering och rapportering.
 • Erfarenhet från arbete i CRM.
 • Minst tre års för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av ideella organisationer, av folkrörelsearbete och kontakt med föreningar.
 • Erfarenhet av effektmättning.

Anställningsinformation

Neuro erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst i en utvecklande och engagerad miljö. Våra värdeord är framtidstro, trovärdighet och enkelhet. Vi strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Neuro tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten är placerad vid Neuros förbundskansli i Sundbyberg.
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsplatsen har kollektivavtal.

Mer information om vår verksamhet hittar du på neuro.se

Ansökan och sista ansökningsdag

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev till ledigatjanster@neuro.se. Ange "Medlemsrekryteringsansvarig" i ämnesfältet.

Skicka gärna in din ansökan snarast då vi tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdag är 24 november.

Kontaktperson

Max Ney, Kommunikationschef
Telefon: 076-0017018
Mejl: max.ney@neuro.se

Ingela Wettergrund, Facklig företrädare
Telefon: 0760-017027
Mejl: ingela.wettergrund@neuro.se