Kritiskkonstruktiva rapporten Vård i världsklass presenterades i Almedalen av sextett

Kritiskkonstruktiva rapporten "Vård i världsklass" presenterades officiellt under Almedalsveckan 2018 och den är framtagen av Neuro i samverkan med Riksförbundet HjärtLung, Reumatikerförbundet, Astma och AllergiFörbundet, Diabetesorganisationen i Sverige och Storstockholms Diabetesförening.
-Två års givande framtidsarbete, säger Lise Lidbäck. Lyssna på Neuropoddens reportage!

Gruppen av organisationer som tagit fram rapporten menar att den svenska sjukvården ofta beskrivs som ett internationellt föredöme av politiker inom hälso- och sjukvården. Oavsett politisk färg. Ett vanligt argument är att den svenska vården levererar vård i världsklass till måttliga kostnader. Denna rapport tecknar en annan bild av den svenska sjukvården. Det är dags att modifiera bilden av den svenska sjukvården, enligt rapportskribenterna.

Foto & reportage i Neuropodden: Håkan Sjunnesson / NeuroMedia
'

 

Vården fortfarande otillgänglig

Lise Lidbäck är nöjd med den rapport som Neuro (Neuroförbundet) varit med om att ta fram eftersom det finns mycket kvar att göra för personer med troligtvis livslånga neurologiska diagnoser. Att vården ska vara rättvis och tillgänglig för alla, oavsett var man bor i Sverige:
- I stort konstaterar rapporten att Sverige ligger högt i jämförelse med andra länder när det handlar om medicinska behandlingsresultat. Inte oväntat ligger vi däremot betydligt sämre till när det gäller sjukvårdens förmåga att skapa en tillgänglig och patientcentrerad vård, berättar Lise Lidbäck, förbundsordförande för Neuro (Neuroförbundet).

 

Läs mer: https://neuro.se/artiklar/vaard-och-rehabilitering/naersjukvaardsutredare-positiv-till-rapporten-vaegen-till-vaerldsklass/

Innehållsansvarig: Håkan Sjunnesson