Neurologen Fredrik Piehl är också ordförande för den forskningskommitté som administrerar Neurofondens årliga utdelningar till olika projekt inom neurologisk forskning. Foto: Håkan Sjunnesson / Neuro.

Neuros forskningskommittés ordförande på Världs-ms-kongressen Ectrims

I dagarna hålls Ectrims i Stockholm, en kongress som samlar 10 000 personer inom vårdinstitutioner runt om i Världen som arbetar med diagnosen multipel skleros, ms. Neuros forskningskommittés ordförande föreläser. Se videointervjun!

Vänligen godkänn marketing cookies för att kunna se videon

Neuro både stödjer den neurologiska forskningen och rapporterar om forskarnas framgångar och under den stora kongressen Ectrims belystes forskningen omkring diagnosen MS, multipel skleros. Det årliga Ectrims turnerar omkring i Världen och i år hålls den alltså i Stockholm. Här samlas neurologläkare, forskare och sjuksköterskor och i gruppen av svenska neurologer medverkade Dr. Fredrik Piehl på Karolinska sjukhuset.

Här är en kort intervju med honom om den aktuella forskningen kring MS i ett videoklipp av Neuro. Bland annat handlar det om förhoppningar kring reparerande läkemedel och att forskningen kring den progressiva versionen av MS ska ta fart och nå positiva resultat för patienterna.

Neurologen Fredrik Piehl är också ordförande för den forskningskommitté som administrerar Neurofondens årliga utdelningar till olika projekt inom neurologisk forskning. Neurofonden är förbundets Neuros fond.

Videoklippet på Neuros Youtubekanal är producerat av Neuros videoreporter Håkan Sjunnesson.

Eva Helmersson i Neuros monter på Ectrims

Neuro har en monter på Ectrims-kongressen på Älvsjömässan utanför Stockholm. Neuromedlemmen Eva Helmersson är en av de som svarar på frågor där. Foto: Håkan Sjunnesson /Neuro.

Fredrik Piehl en av föreläsarna på Ectrims

folkhavet under föreläsning på Ectrims

folkvimmel under Ectrims

 

Innehållsansvarig: Håkan Sjunnesson

Vill du veta mer?

Nyhetsbrevet kommer en gång i månaden och innehåller nyheter från vår verksamhet och information om aktuell forskning inom neurologi.

Prenumerera

Stöd forskningen om MS

Din gåva gör skillnad.

Ge en gåva

Gå med i Neuro

För bara 30 kronor i månaden får du tillgång till råd, stöd och nätverk.

Jag vill gå med idag!