Xiaolei Hu i en sjukhuskorridor. Foto.
– Genom min forskning om strokerehabilitering får jag vara med och utveckla vården för våra patienter. Jag har flera yngre kollegor som också vill forska och jag gör mitt bästa för att hjälpa dem, det är en styrka inför framtiden. Foto: Region Västerbotten.

Xiaolei Hu utvecklar den neurologiska vården med sin forskning

I 11 år har Xiaolei Hu jobbat som forskare och läkare på neurorehabiliteringen på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Där rehabiliterar hon och hennes kollegor patienter med stroke, ryggmärgsskada, traumatisk hjärnskada och övriga neurologiska sjukdomar.

– Det bästa med mitt jobb är att jag får hjälpa patienter så att de kan leva ett bra liv trots sjukdom eller skada. Det är en bred patientgrupp och vi har ett fint teamarbete på avdelningen och dagvård där vi kompletterar varandra, berättar Xiaolei Hu för sajten regionvasterbotten.se.

Xiaolei Hu tog sin läkarexamen 1990 i Kina. Hon har haft en kombinerad läkar- och forskartjänst på Norrlands universitetssjukhus och Umeå universitet sedan 2009. Nu är hon docent och överläkare inom rehabiliteringsmedicin.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet