1+1 = <3 ritat i sanden. Foto.
Frågorna i undersökningen handlar om bland annat om din upplevelse av din sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter. Foto: Pixabay.

Sexuell hälsa hos personer med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom

Delta i undersökningen genom att besvara enkäten från RFSU och Funktionsrätt Sverige (där Neuro är medlemmar). Enkäten handlar om din upplevelse av din sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter.

Inga frågor i enkäten kräver att du lämnar några detaljer om dina sexuella erfarenheter. Välj ett tillfälle då du känner dig bekväm att besvara frågorna i lugn och ro.

Du kan avsluta ditt deltagande i undersökningen när som helst under enkäten och dina svar är helt anonyma, det vill säga att de inte kan kopplas till dig som person. Enkäten tar ungefär 15 minuter att besvara. Sista svarsdag är 28 februari.

Den här enkäten kommer att handla om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

Vad är sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter?

Det betyder att alla har friheten att själva bestämma om, när och hur man vill ha sex med sig själv eller med någon annan person på ett njutningsfullt och säkert sätt. Den friheten får aldrig gå ut över någon annans rätt till sin kropp och sina egna gränser.

Alla har rätt att välja om, när och med vem eller vilka man vill ha en relation med. Alla har också rätt att välja om, när och med vem man vill gifta sig, eller om och när man vill skiljas.

Alla har också rätt att välja om man vill ha barn eller inte. Den som är gravid har rätt till en trygg och säker vård vid graviditet och förlossning. Alla har också rätt till abort.

Alla har rätt att inte diskrimineras, trakasseras, eller bli utsatta för våld eller förtryck.

Rättigheterna gäller genom hela livet.

Praktisk information

Frågorna i den här undersökningen handlar om bland annat om din upplevelse av din sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter. Inga frågor i enkäten kräver att du lämnar några detaljer om dina sexuella erfarenheter. Välj ett tillfälle då du känner dig bekväm att besvara frågorna i lugn och ro. I slutet av enkäten har du möjlighet att lämna synpunkter på de frågor som ställts och om det är något du saknat i enkäten. Alla svar är välkomna, inget är rätt eller fel!

Du kan avsluta ditt deltagande i undersökningen när som helst under enkäten och dina svar är helt anonyma, det vill säga att de inte kan kopplas till dig som person. Enkäten tar ungefär 15 minuter att besvara.

Frågor och kontakt

Om du vill delta i undersökningen, men önskar besvara via telefon eller på pappersenkät kan du kontakta Hanna Agnes Person, ansvarig projektledare på Ipsos. Även vid andra frågor om undersökningen eller om hur din data hanteras, vänligen använd kontaktinformationen nedan.

Mejl: HannaAgnes.Persson@ipsos.com
Telefon: 076 001 34 70

Tack på förhand från RFSU och Funktionsrätt Sverige.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet