Kvinna som ligger över tangentbordet vid sin dator. Fotot.
Dokumentet är framtaget i samarbete med kliniskt verksamma och forskande arbetsterapeuter i Sverige med särskild kompetens kring fatigue – kronisk trötthet. Foto: Håkan Sjunnesson, Neuro.

Konkreta råd till dem som drabbats av uttalad trötthet efter covid-19

Hjärntrötthet, även kallad fatigue, är ett vanligt neurologiskt symtom. Det har visat sig att även de som haft långvarig covid-19 kan uppleva hjärntrötthet. Nu har Sveriges arbetsterapeuter publicerat en broschyr med tips för den som drabbats. Tips som kan vara användbara även för andra med hjärntrötthet.

Broschyren Så hanterar du uttalad trötthet efter covid-19 är en bearbetning av ”How to manage post-viral fatigue after COVID-19” från det brittiska arbetsterapeutförbundet Royal College of Occupational Therapist. Dokumentet är framtaget i samarbete med kliniskt verksamma och forskande arbetsterapeuter i Sverige med särskild kompetens kring fatigue – kronisk trötthet.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet