Neuropromenaden i Sverige startades av Kalle och Joane Berg i Neuro Göteborg och i år firade man 5-årsjubileum i Slottskogen den 11 maj 2019 med över hundra deltagare för neuroforskningen. Foto: Håkan Sjunnesson / NeuroMedia

Hundratals gick Neuropromenaden för neuroforskning den gångna helgen

Efter den kanadensiska förlagan "Ms Walk", startades Neuropromenaden av förbundet Neuros förening i Göteborg för fem år sedan. I år arrangerades den på 8 platser i Sverige. Detta är ett växande arrangemang som förbundet Neuro driver till förmån för insamling till neurologisk forskning. Men också för att synliggöra livet med neurologiska diagnoser. Hör webbradioreportaget i Neuropodden!

Över en halv miljon människor i Sverige har en neurologisk diagnos som till exempel ms, stroke, Parkinson, myastenia gravis, epilepsi, als, polyneuropati. För deras och deras närståendes skull finns förbundet Neuro, där det finns en hel del hjälp och stöd att få i vardagslivet. Genom Neurofonden som Neuro förvaltar, samlas det in mycket pengar som sedan delas ut till olika forskningsprojekt inom neurologin, som fondens forskningskommitté prioriterar.

Neuropromenaden kom till i Göteborg

Initiastivtagarna till Neuropromenaden i Sverige; Neuropromenaden i Sverige startades av Kalle och Joane Berg i Neuro Göteborg.
För fem år sedan startades också Neuropromenaden i Sverige och den startades i Göteborg av Calle och Joanne Berg i Neuro Göteborg. Foto: Håkan Sjunnesson

Neuropromenaden är en praktisk aktivitet där deltagarna visar upp sig i samhället. Genom deltagaravgifterna och kringverksamhet samlas det in en hel del forskningspengar till Neurofonden genom Neuro. I det här podcastavsnittet intervjuas deltagare i 2019-års Neuropromenad i Slottsskogen i Göteborg. För medlemskap i förbundet Neuro och för att bidra till den neurologiska forskningen gå in på www.neuro.se

Lyssna på Neuropoddens webbradioreportage

Lyssna på NeuroMedias webbradioreportage i Neuropodden från femårsjubilerande Neuropromenaden i Göteborg 2019!

Neuropromenaden i Göteborg 2019

Neuropromenaden i Göteborg 2019

Neuropromenaden i Göteborg 2019

 

Småländska Höglandet valde skogen

Neuro Småländska Höglandet hade friluftsdag med Neuropromenad i Sandåkra.
-Då Neuropromenaden arrangeras runt om i Sverige den 11 maj ville vi också bidra/uppmärksamma denna dag på vårt eget sätt genom att ta en härlig promenad längs de anpassade skogsstigarna, säger Emma Åverling i Neuro Småländska Höglandet och fortsätter:
-Den som vill kunde åka remmalag efter 4-hjuling och under hela dagen kunde vi njuta av värmande sol, klarblå himmel, fågelkvitter och porlandet från bäckarna. Tack alla medverkande för en härlig eftermiddag tillsammans.

 Neuropromenaden Småldska Höglandet 2019

Neuropromenaden Småldska Höglandet 2019

Neuro Småländska Höglandet hade friluftsdag med Neuropromenad och 4-hjulingsremmalag i Sandåkraskogarna 

  

Innehållsansvarig: Håkan Sjunnesson

Neuro som podd

Möt människor som lever med, forskar om, eller berörs på andra sätt - av neurologiska diagnoser.

Lyssna på Neuropodden

Stöd oss

Ge ett bidrag till kampen mot neurologiska sjukdomar.

Ge en gåva

Gå med i Neuro

För bara 30 kronor i månaden får du tillgång till råd, stöd och nätverk.

Jag vill gå med idag!

Någon att prata med

Våra diagnosstödjare vet hur det är att leva med neurologisk diagnos.

Ring eller mejla