Illustration på personer som deltar i videon MS Connections
Personer som lever med MS från olika delar av världen delar sina erfarenheter när de fick sin diagnos.

Gemenskap uppmärksammas inför World MS Day #MSConnections

World MS Day infaller den 30 maj varje år. Temat för World MS Day 2020-2022 är MS Connections. Tanken med kampanjen är att uppmärksamma hur intresseorganisationer över hela världen bidrar till att skapa gemenskap för dig som lever med MS. Neuro har bidragit i filmen där vi vill visa hur vi kan bidra till att bryta känslan av ensamhet och utanförskap.

Många som drabbas av MS känner sig ensamma och socialt isolerade. I den här korta animerade videon har fem personer som lever med MS från olika delar av världen delat sina erfarenheter när de fick sin diagnos. De berättar om sina känslor av ensamhet och hur de tagit sig igenom och hittat tillbaka till glädje och gemenskap, bland annat genom intresseorganisationer. Neuro har bidragit i videon med en av våra diagnosstödjare, Eva Helmersson. 

Tillsammans kan vi stötta varandra. Som medlem i Neuro kan du få prata med våra diagnosstödjare, delta i våra aktiviteter och föreläsningar. Ju fler vi blir desto starkare röst får vi också för att kunna påverka beslutsfattare i frågor som rör bra och jämlik sjukvård, rehabilitering och andra rättigheter.

Varmt välkommen att bli en del av vår gemenskap neuro.se/blimedlem

Vill du dela dina upplevelser och hur du känner dig?

Använd #MSConnections i sociala medier om du vill berätta något, lägg gärna till #neuro.

Engagera dig gärna på vårt nya diskussionsforum neuro.se/forum

Tune in for MS

Vill du vara med digitalt och sjunga It’s a Beautiful Day av U2 i Global MS Choir på MS-dagen? I slutet av mars kan de som vill vara med och sjunga registrera sig.

Mer information kommer både för att registrera sig för att sjunga och för att lyssna på den internationella sidan om MS. www.worldmsday.org

Här kan du ta del av förra årets framträdande. 

Innehållsansvarig: Helene Landersten

Bli medlem idag!

Rådgivning & stöd, gemenskap och opinionsbildning. För 30 kronor i månaden.

Jag vill gå med idag!

Någon att prata med

Våra diagnosstödjare vet hur det är att leva med neurologisk diagnos.

Ring eller mejla