Man som tittar på många pilar åt vänster och en pil åt höger. Foto.
Foto: Pixabay.

Extra förbundskongress

Notera datumet! Mer information kommer under våren 2022.

Den 17 september 2022 är det dags för den extrakongress som kongressen 2021 beslutade om. Den stora frågan som då kommer att hanteras är resultatet av den pågående organisationsöversynen.

Det kan även innebära att frågor såsom medlemskap och medlemsavgift behöver behandlas. Sedan kommer stadgefrågor också komma upp i plenum, då de dels blev återremitterade på senaste kongressen och dels att det kan behövas följdändringar utifrån besluten som kommer från organisationsöversynen.

Sista frågan som kommer behandlas är att skilja de stiftelser som förbundet är förvaltare för från själva förbundet.

Digitalt på grund av covid-19

På grund av den pågående pandemin har förbundsstyrelsen beslutat att extrakongressen kommer att genomföras digitalt, inte minst eftersom det sker en ökad smittspridning och att det hela tiden kommer nya mutationer av covid-19-viruset. Med de erfarenheter och den återkoppling som förbundet har fått efter förra kongressen kommer det att bli en ännu bättre digital kongress nästa år.

Detta innebär att samtliga föreningar behöver välja ombud till kongressen på sina årsmöten nu under kommande vårvinter. Mer information om antalet ombud, tidsplaner och datum med mera kommer att komma efter helgerna i början av 2022.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet